8MM FILMS DIGITALISEREN

Digitaliseren en overzetten van 8mm films

8mm film naar DVD

€ 0,89

€ 0,69 (per minuut)

8mm films digitaliseren

Wij kunnen jouw oude 8mm films digitaliseren en overzetten in hoogwaardige kwaliteit op een externe HDD, DVD of andere opslagmedia zodat je blijvend kunt genieten van al die speciale momenten. Denk hierbij aan de Dubbel 8, Super 8 en Single 8 film.


8mm film digitaliseren gebeurt bij ons met professionele film transfermachines. Hierdoor is er geen kwaliteitsverlies, geen flikkeringen in het beeld en natuurlijke kleuren zoals ze oorspronkelijk zijn opgenomen.


Lassen controleren en vervangen wij als het nodig is. Hiervoor gebruiken wij o.a. een plakpers en een aanloopstrook. Tijdens de transfer wordt de filmstrook tussen twee cleanrollen gereinigd. Audio, indien aanwezig op de spoel, wordt automatisch mee gedigitaliseerd. Dit allemaal zonder meerkosten!

Kunee Transfermachine voor Super 8 met en zonder geluid

Persoonlijke aandacht

Doordat wij 1 op 1 de filmtransfermachine bedienen is er volledige aandacht bij het proces en besteden wij extra aandacht aan jouw filmmateriaal.


Met onze videobewerking software verwijderen wij eventuele beeldruis of storing zonder dat er belangrijke beelden verloren gaan. Ook is het mogelijk om tegen een kleine meerprijs het beeldmateriaal verder naar wens aan te laten passen op creatieve wijze. Dit betekent dat wij teksten en muziek kunnen toevoegen indien jij dat wenst.

8mm naar DVD

8mm films overzetten

De films zetten wij over naar de door jouw gewenste opslagmedia. Als je er voor kiest om de films op DVD te laten zetten, dan krijgen die een overzichtelijke hoofdstuk menu. Als je de bestanden nog zelf wilt bewerken dan zetten wij de digitale bestanden in MP4 formaat op een externe Hard Disk of USB-stick. Deze kunnen wij uiteraard ook voor jou aanleveren. Wil je de bestanden in een ander formaat? (MPEG, WMV, MOV) Dan kan dit uiteraard in overleg.

Special cover met snapshots

Het eindproduct

De DVD’s leveren wij af in een dunne DVD-box met een standaard DVD-inlay (hoes). Tegen een kleine meerprijs plaatsen wij snapshots uit uw aangeleverde materiaal op de insteekhoesjes.

 • Film viewer

  € 5,00 per week

  Film viewer verhuur

  Heb je veel filmmateriaal, maar wil je niet meteen al jouw 8mm films digitaliseren en overzetten? Dan kun je bij ons ook eerst een film viewer huren om jouw films te bekijken om zo eventueel een selectie te maken van wat je over wil laten zetten. Kies je er dan voor om het geselecteerde filmmateriaal door ons te laten digitaliseren, dan komen de huurkosten van de viewer te vervallen.


  Kijk hieronder voor de bediening van de viewer

  Sorteren 8mm films

  Bediening 8mm viewer

  Een viewer is gemakkelijk te bedienen. Trek beide armen uit, in werkpositie. Plaats de volle spoel op de linker (terugspoel) arm. Zorg ervoor dat de perforatie zijde (gaatjes) van de film naar u toe gekeerd is. Plaats de bijgeleverde lege spoel op de rechter arm. Laad de film (volgens de afbeelding op de viewer) in het tandwielmechanisme. Let er wel op dat de tanden goed in de gaatjes van de film vallen. Stop de stekker in het stopcontact, schakel de lamp aan en je kunt door aan de hendel te draaien jouw film bekijken. Deze wordt via spiegels op het kleine schermpje van de viewer geprojecteerd.


  Ook kun je de films gemakkelijk sorteren en nummeren zodat de filmbeelden op de door jouw aangegeven volgorde overgezet kan worden.

  Op zoek naar iets specifieks?

  We have over 9000 articles!