"Er ligt op heel wat stoffige zolders een groot kapitaal te vergaan..."

Stel jouw dierbare herinneringen veilig!

"Nostalgische herinneringen"

Heb jij ergens in een kast of op zolder ook nog 8mm films of videobanden liggen met beelden van jullie huwelijk of de jeugdjaren van jullie kinderen? Bijvoorbeeld van hun eerste stapjes tot ze het huis uit gingen of de kampeerreisjes.


Nostalgische herinneringen


Veel mensen hebben nog Dubbel 8, Super 8 of Single 8mm (smal)films. Vanaf de jaren 50 t/m 70 was deze vorm van filmen erg populair. Er zijn in die tijd heel wat films vol “geschoten”. 

Spaar geen centen

Smalfilmen was een kostbare zaak. Een spoeltje van 3 minuten kostte, inclusief ontwikkelen, ca. ƒ 20,00. Voor een uurtje film was je wel ca. € 180 kwijt!

8mm film projector


"De tand des tijd..."

Door vocht en wisselende temperaturen kunnen schimmels ontstaan op de smalfilm. Soms kun je het zelfs ruiken. Als jouw films een azijngeur verspreiden wordt het echt tijd om actie te ondernemen en ze z.s.m. te laten digitaliseren!


Videotapes


Videobanden zijn kwetsbaarder dan 8mm films en hebben een gemiddelde levensverwachting van 20 jaar. De banden hebben voornamelijk te lijden aan magnetische velden met beeldverlies als gevolg.

Wij bieden de oplossing om oud beeldmateriaal weer bruikbaar te maken voor deze tijd!

Het is al jaren een trend om 8mm films en videobanden te digitaliseren en over te laten zetten. Er is een enorm aanbod van particulieren en bedrijven die dit doen. Je hebt de grotere bedrijven die jouw films op een grote hoop gooien en het blindelings overzetten waarbij er niet gekeken wordt naar het eindresultaat. Daar tegenover heb je de goedkopere particulieren, vaak hobbyisten. De kwaliteit is dan vaak minimaal en heb je garantie tot op de hoek. Het gebeurd regelmatig dat mensen hun films opnieuw over laten zetten omdat ze achteraf niet tevreden zijn. 


Professioneel en Voordelig! Wat kun jij van ons verwachten:

  • Laagste prijs van Nederland !
  • Heldere transparante communicatie (geen verzwegen kosten achteraf).
  • Professionele transfermethode voor hoogwaardige beeldkwaliteit.
  • Geluid onder 8mm films wordt automatisch mee gedigitaliseert zonder meerkosten!
  • Films worden schoongemaakt tijdens de transfer.
  • Nabewerking van beeldkwaliteit (kleur en belichting worden geoptimaliseerd).
  • Persoonlijke 1 op 1 aandacht voor het overzetten.
  • Kapotte films of videobanden worden gerepareerd.
  • Montage van de beelden is mogelijk, inclusief teksten en achtergrondmuziek.
  • Dvd's krijgen een hoofdstuk menu en worden geleverd in doosje met hoesje.

Onze diensten

Video naar DVD

Videobanden digitaliseren en overzetten

Via deze service kunnen wij videobanden digitaliseren en overzetten. Dit geldt voor bijna elk denkbaar systeem zoals: VHS, VHS-C, Betamax, Video 2000, MiniDV, Video 8, Hi8 en Digital 8. Naast DVD’s is het mogelijk om uw video’s naar een ander opslagmedium over te zetten...

8mm naar DVD

8mm films digitaliseren en overzetten

Studio Maarten de Vries zet jouw oude 8mm films in hoogwaardige kwaliteit over op DVD, een externe Harde schijf, USB-stick of andere opslagmedia zodat jij blijvend kunt genieten van al die speciale momenten uit het verleden...
LP's en cassettebandjes overzetten

Audio cassette en LP omzetten naar MP3

MP3 is op dit moment het ideale formaat voor het beluisteren van muziek. Ook als het gaat om geluidskwaliteit en gebruikersgemak. Toch heeft menig muziekliefhebber nog een hele collectie LP’s in de kast staan. Een platenspeler ontbreekt vaak …

Foto's en dia's digitaliseren

Dia’s en foto’s digitaliseren

Beschik jij nog over dia’s of foto’s, en je wilt ze graag digitaal veilig stellen voor de tand des tijds? Of je wilt ze graag delen via Social media? Een mogelijkheid om jouw analoge dia’s of foto's te digitaliseren en over te zetten is dan wellicht wat jij zoekt ...

Wat klanten over ons zeggen:

Digitalisering van films

Maarten de vries communiceert helder en duidelijk via de mail. De kwaliteit was precies wat ik ervan verwachtte. Ik kon het bewerken en er zo een leuke dvd van maken. Echt een aanrader.

de Bruijn
de Bruijn

Overzetten oude films naar DVD

Maarten de vries is een service gevoelige man/firma. Snelle realisatie en bij onvolkomenheden of misverstanden repareert hij dit zonder mitsen en maren. Ik kan hem ten sterkste aanbevelen.

Dick Luijendijk

Dick Luijendijk

8mm omzetten naar dvd

Prima! Prachtige kwaliteit, goede prijs! Ik breng er zo weer mijn 8 mm films heen om ze over te laten zetten op dvd.

Anneke Leliefeld

Anneke Leliefeld

Omzetten 8mm filmpjes naar DVD

Afgelopen december heb ik Studio Maarten de Vries de tweede opdracht gegeven om 35 jaar oude 8-mm films en een aantal videobanden om te zetten naar dvd. Net als de eerste keer ben ik zeer tevreden. De prijs/kwaliteit is super evenals de service. Zeer klantvriendelijk. Van harte bij u aanbevolen!

Anja liefers

Anja liefers

Wij zijn heel tevreden over de resultaten van Maarten de Vries. Werden heel vriendelijk tewoordgestaan en de verzending was ook heel correct. Wij zullen u altijd aanbevelen!! Mvg fam. Maaskant

Elly Maaskant

Elly Maaskant

Film en video overzetten naar DVD Bijzonder klantgericht en communicatief zeer sterk. Het was een heel erg leuke verrassing om de dvd-hoesjes met persoonlijke foto's te zien. De Dvd's zelf zijn erg mooi gemaakt. De kwaliteit is voortreffelijk en de snelheid van afhandelen perfekt. De prijs is zeer aantrekkelijk. Ik zal iedereen in mijn omgeving Studio Maarten de Vries aanprijzen. Geweldig

Margriet Janssen

Margriet Janssen

Nu in prijs verlaagd!

Hoe komt jouw (analoge) materiaal bij ons? Er zijn 3 mogelijkheden:

1 - Je stuurt het materiaal per post naar ons op.

2 - Je komt het materiaal bij ons langs brengen en ophalen.

3 - Je maakt gebruik van onze Eigen ophaal/aflever service.


Mogelijkheid 1- Stuur jouw film- video- dia- of audiomateriaal op naar Studio Maarten de Vries.

Verpak het materiaal in een stevige doos en vul de overige ruimte op. Verzend het materiaal altijd aangetekend, dit geeft de hoogst mogelijke garantie op een veilig transport per post. Dit kost € 8,15 (t/m 10 kg). Aanleveringsadvies: Geef al het materiaal nummers. De volgorde van nummering hou ik aan. Stuur het materiaal voldoende gefrankeerd op naar:


Studio Maarten de Vries

Lubbermanswijk 17 A

9665 NG Oude Pekela


PostNL heeft een "track en trace" systeem voor pakketten waarmee je de status van het transport kunt volgen. Klik hier om meer informatie over PostNL.


Mogelijkheid 2 - Jij komt het materiaal bij ons langs brengen en ophalen.

Je bent van harte welkom op onderstaand inleveradres:


Studio Maarten de Vries

Cereskade 4

9503 GB Stadskanaal


Wel graag vooraf contact opnemen via dit telefoonnummer: 0599-618289 (Johan).


Mogelijkheid 3 - Ophaal/aflever service.

Tegen een tarief van € 0,19 per kilometer kun je het materiaal door ons laten ophalen en afleveren. Dit wordt berekend vanaf het adres in Oude Pekela. Opdrachten boven de 500 euro kunnen in de directe omgeving van Oude Pekela en Stadskanaal gratis worden opgehaald en afgeleverd.T