VIDEOBANDEN DIGITALISEREN

Digitaliseren en overzetten van videobanden

Videoband digitaliseren

€ 19,50

€ 12,50 (120 min.)

Video digitaliseren

Via deze service kunnen wij jouw videobanden digitaliseren. Dit geldt voor bijna elk denkbaar video systeem zoals: VHS, VHS-C, S-VHS, Video8, Hi8, Digitaal8, MiniDV, Betamax en Video 2000.


Is jouw videomateriaal nog niet gedigitaliseerd? Dan is het nu tijd om dat te gaan doen want net als smalfilms hebben ook videobanden een beperkte levensduur en is de kans groot dat de kwaliteit van de video opnamen na verloop van tijd sterk achteruit gaat of dat de banden zelfs helemaal niet meer willen afspelen. Daarnaast is het ook steeds lastiger om nog afspeelapparatuur te vinden waarmee je de videotapes mee kunt afspelen. Dat is toch zonde van al die waardevolle nostalgische video-opnames van bruiloften, feestjes en andere belangrijke gebeurtenissen.


Gelukkig bieden wij de oplossing aan om jouw dierbare herinneringen professioneel veilig te stellen en om te zetten naar DVD of een externe HDD. Op die manier kun je nog vele jaren genieten van al die mooie momenten uit het verleden.


Het meest gangbare videosysteem is het VHS systeem. VHS staat voor Video Home System. Goede afspeelapparatuur hiervoor is ook bijna niet meer te verkrijgen. Het digitaliseren van VHS videobanden wordt daardoor steeds meer gedaan.

Video naar Dvd

Video naar DVD

Op één DVD past maximaal 120 minuten videomateriaal. Als een band langer duurt dan 2 uur, dan zal het vervolg verder gaan op een tweede DVD, enzovoort enzovoort. 


Voor MiniDV houden we 60 minuten beeldmateriaal aan per DVD. Dit doen wij om de optimale beeldkwaliteit te behouden. MiniDV is namelijk digitale video en heeft een hogere beeldkwaliteit dan analoge video.


De bedragen voor het digitaliseren en overzetten zijn incl. DVD's en opberg doosjes. De DVD inlays en labels voorzien wij eventueel van een korte tekst gebaseerd op de informatie van de overgezette videobeelden, bijvoorbeeld "Vakantie Spanje 1989". Voor dit alles rekenen wij dus geen extra kosten.


Uiteraard is het ook mogelijk om de video’s naar een ander opslagmedium over  te zetten, bijvoorbeeld een externe harde schijf of een USB-stick.

Videobanden repareren

Kapotte videobanden repareren

Als jouw videobanden voor langere tijd niet meer zijn afgespeeld bestaat er een kans dat de tape is vast geplakt waardoor de band kan vastlopen in jouw videorecorder. Of andersom, jouw videorecorder werkt niet meer goed door ouderdom en kan daardoor de videoband beschadigen. Vaak wordt dan gedacht dat de tape definitief kapot is en dat de beelden verloren zijn. Dit hoeft niet zo te zijn. In de meeste gevallen kunnen wij deze videobanden repareren.
  • Op zoek naar iets specifieks?

    We have over 9000 articles!